732/21 Second Street, King Street, United Kingdom +65.4566743

Overons

Ik ben er trots op dat ik door mijn restaurants en het organiseren van verschillende evenementen deel ben geworden van de culinaire geschiedenis van Leuven, mijn steentje bijdragend om het stereotiepe beeld van het Italiaanse restaurant te veranderen.

Officina Clandestina is voor mij het verlengstuk van dit grote culinaire avontuur. Het is een manier om het beste van men voorgaande ervaringen te combineren, en om het cliënteel een moderne Italiaanse keuken te kunnen aanbieden met stevige wortels in de traditie maar ook met een constante nieuwsgierigheid voor innovaties, een keuken , die bovenal zijn oorsprong in de armoede en het platteland niet vergeten is.

Alles begon met ‘ La Dolce Vita’ , een wijn- en olijfoliehandel waar ik al in 1988 de eerste natuurlijke wijnen en rechtstreeks uit Italië geïmporteerde biologische producten en artisanale specialiteiten aan het publiek voorstelden.

Met ‘La Casa Italiana’ , in 1994, lanceerde ik de eerste echte Italiaanse ‘trattoria’ te Leuven en meteen erna, in 1996, met ‘ Aglio e Rosmarino’, het eerste restaurant met een volkse keuken en gerechten uit de regionale tradities.

Enkele jaren later zet ik de eerste avontuurlijke stappen voor een Belgische Slow Food ervaring, hetgeen de basis zou worden voor Officina Clandestina.

Pino Caprioli